BURSA / KESTEL - Atatürk İlkokulu

KESTEL KAYMAKAMLIĞI

Atatürk İlkokulu Müdürlüğü

OKULUN AMACI

1.Her türk çocuğuna iyi bir vatandaş için gerekli bilgi  beceri davranışları kazandırmak; onu  milli ahlak anlayışına uygun olarak yetiştirmek

2.Her  Türk çocuğunu istidat ve kabiliyetleri yönünden yetiştirerek hayata ve ver bir üst öğrenime hazırlamaktır.

OKULUN TARİHÇESİ

Okulumuz  14 Ekim 1968 Pazartesi  günü zamanın Bursa  Valisi  Ertuğrul ÜNLÜER tarafından eğitim   açılmıştır . bu  açılışta İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul  SEYHAN ve bir çok davetli hazır bulunmuştur.

Okulumuz  14 Ekim 1968 tarihinde Kestel Ortaokulu ile birlikte eğitim  öğretime girmiş ve 7 yıl beraber  öğretim yapmışlardır. Bundan sonra Kestel Ortaokulu  kendi binasına taşınmıştır.

İlk zamanlarda " Yeni Okul" olarak adlandırılan okulumuz, daha sonra okul müdürlüğünün teklifi Bursa Valiliği'nin tasvibi ,Milli Eğitim  Bakanlığı'nın onayı ile "ATATÜRK İLKOKULU " adını almıştır.

1996- 1997 eğitim -öğretim yılında "İLKÖĞRETİM "  kapsamına alınan okulumuzun adı tekrar değişerek "ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU"olmuştur.2012-2013  eğitim- öğretim döneminde 4+4+4 Yeni  Eğitim Sisteminde okulumuz tekrar " ATATÜRK İLKOKULU " adını almıştır.

Okulumuz 2018-2019 eğitim yılına kadar 2710 metre karelik b ir alan üzerinde iki bloktan oluşmakta ve bunlardan  A Blok 310 metrekare olarak inşa edilmiş, beş dershanelik  B Blok  310 metrekare üzerine 14 derslik olarak1996-1997eğitim öğretime açılmıştır. Tapu Kaydı Özel İdare üzerindedir.

Okulumuz 2017-2018 eğitim öğretim yılı 1.dönem başında A blok un yıkım kararı  verilmesi üzerine geçici olarak ikili eğitime geçmiş, aynı eğitim – öğretim dönemi 1.dönem sonunda kendi kayıt bölgemiz içerisinde  inşa edilen ( Vani  Mehmet Mahallesi Yapıcı Sok No:1 adresinde) yeni binamıza taşınarak  Eğitim –Öğretime devam etmiştir.

Okulumuz resmi olarak 24 derslik olarak inşa edilmiş ilave bölümleri ile 26 dersliğe çıkarılmıştır. Anasınıfı olarak da 2 dersliğimiz mevcuttur.1 adet Piktes projesi kapsamında kullanılan derslik ile 2 adet özel eğitim dersliği toplam 31 dersliği kullanmaktadır. Okulumuzun taban genişliği 989 metrekare olup çatı katı ile beraber 5 katlıdır.2adet idari oda  ve bir adet  rehberlik servisi, 1adet öğretmenler odası mevcuttur. Mevcut öğrenci sayımız 862 dir.

Yayın: 08.12.2020 - Güncelleme: 10.12.2020 08:59 - Görüntülenme: 548